Banner_visual1.png
Banner_slogan1.png

Besturen vanaf 1 augustus 2013

 

Scheiding bestuur en toezicht

Sinds enkele jaren is er een wet die voorschrijft dat grote organisaties zoals schoolbesturen een striktere scheiding aan moeten brengen tussen bestuur en toezicht. Tot 1 augustus 2013 was de dagelijkse leiding van de stichting in handen van de algemene directie. Boven hen stond een bestuur bestaande uit 6 vrijwillige professionals. Deze bestuursleden waren niet uitvoerend betrokken bij de dagelijkse leiding van het bestuurskantoor of de scholen, maar droegen wel formeel de eindverantwoordelijkheid. Zij kwamen gemiddeld zeven keer per jaar bij elkaar.

In de praktijk hield dit bestuur toezicht op het handelen van de algemene directie en dus voldeden wij eigenlijk al aan de bovengenoemde wet. Toch vonden het bestuur, de algemene directie, de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en de stadsdelen het goed om die scheiding tussen bestuur en toezicht statutair te verankeren. Dit betekent dat de leden van de algemene directie zijn veranderd van functie. Zij vormen nu samen het bestuur van de stichting. De voormalige bestuursleden zijn teruggetreden en er is een Raad van Toezicht gevormd.

 

College van Bestuur

College van Bestuur is de formele benaming van de twee bestuursleden en dit college wordt gevormd door Marilene Streefland als lid en Herbert de Bruijne als voorzitter. Het college van bestuur is te bereiken via: Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel, Postbus 51356, 1007 EJ Amsterdam, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 020-57 760 40.

 

DSC 0922 4 CvB
 
Marilene Streefland en Herbert de Bruijne

 

Voor informatie over onze stichting, doelstellingen, uitgangspunten en visie, zie het strategisch beleidsplan, te vinden op onze homepagina.