1

scholen

1

leerlingen

Notice: Undefined variable: header in /var/www/vhosts/ooada.nl/httpdocs/includes/inc_nav.php on line 18

Nieuws

Bert Groenewoud gestart als nieuwe bestuurder
Per 1 november is Bert Groenewoud de nieuwe bestuurder van Openbaar Onderwijs aan de Amstel. Groenewoud begon zijn onderwijsloopbaan als leerkracht, was directeur op internationale scholen in het buitenland, eindredacteur bij Schooltelevisie en stond bij de Onderwijscooperatie aan de basis van het Leraren Ontwikkelfonds. Tot voor kort werkte Groenewoud als bestuurder bij Stichting Talent in Hoorn. Over zijn komst naar OOadA zegt hij zelf...

"De stap naar OOadA en Amsterdam brengt me thuis. Ik woon al ruim 25 jaar in de stad en het is fantastisch om me voor het openbaar onderwijs in de stad in te kunnen zetten. Tijdens de sollicitatieprocedure merkte ik hoe prettig en open de sfeer binnen OOadA is. Het was een echt tweegesprek. Ik zie daarom erg uit naar mijn verdere kennismaking met alle 22 scholen en de mensen die bij OOadA werken".
 
Eigentijds onderwijs
Samenwerking voortgezet onderwijs
Alliantie met Spinoza en Spinoza20first
 
Eigentijds onderwijs
Betekenisvol onderwijs in de praktijk
"De wereldwijze klas van juf Mischa"
Aantrekkelijk werkgeverschap
Leren van bedrijven
De lessen van Tony's Chocolonely
 
Aantrekkelijk werkgeverschap
NT2 nieuwe stijl en interculturele communicatie
Taalonderwijs als loopbaanperspectief
 

Eigentijds onderwijs

De huidige tijd en de toekomst brengen specifieke maatschappelijke, technologische en ecologische uitdagingen en kansen met zich mee. Eigentijds onderwijs richt zich op kennis en vaardigheden die nu en morgen nodig zijn om als wereldburger het verschil te kunnen maken.


Kenmerkend voor eigentijds onderwijs zijn uitdagende onderwijsactiviteiten waarin verschillende leergebieden en life skills gecombineerd worden. De wereld ontdekken en naspelen. Ook buiten de muren van het schoolgebouw. 

Aantrekkelijk werkgeverschap

Openbaar Onderwijs aan de Amstel wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor leerkrachten en ondersteunend personeel in Amsterdam en daarbuiten.

Die ambitie genereert vragen. Hoe vinden we geschikte medewerkers, hoe behouden we onze mensen en hoe begeleiden we nieuwe collega's?
Het werkgeverschap dat ons voor ogen staat geeft de komende jaren een kwalitatief antwoord op deze vragen en zorgt voor een grote werknemerstevredenheid.