1

scholen

1

leerlingen

Voor ouders

Fijn dat u onze website bekijkt. Wij hechten veel waarde aan betrokken en goed geïnformeerde ouders. Misschien bent u op zoek naar een school voor uw kind of kinderen? Misschien heeft u al een kind op één van onze scholen? Hoe het ook zij, wij informeren u graag op deze website over onderwerpen die voor u van belang zijn. We hopen dat u door het lezen van deze website uw weg vindt. Mocht u het antwoord op uw vraag niet vinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. Wij raden u ook aan te kijken op de websites van de scholen.

 

Schoolkeuze: Waar moet u op letten?

Iedere ouder heeft een eigen manier om te bepalen of een school bij zijn of haar kind past. Wij raden u aan om een aantal scholen te bezoeken om goed de sfeer te kunnen proeven. Wordt u hartelijk ontvangen? Komt de school professioneel over? Hoe voelt de sfeer? Wordt het duidelijk waar de school voor staat? Welke plannen heeft de school? Hoe bewaakt de school kwaliteit en veiligheid? Welke boeiende activiteiten organiseert de school? Ons advies: Ga eens in de pauze op een afstandje naar het schoolplein kijken. Loop eens langs als kinderen naar school worden gebracht of wanneer zij worden afgehaald.

 

Informatieochtenden

Om een goede keuze te maken, raden we ouders aan gebruik te maken van informatieochtenden en rondleidingen. Onze scholen organiseren per schooljaar verschillende informatiebijeenkomsten. De benodigde informatie hierover treft u aan op de website van de school. Neem gerust contact op met de scholen. Zij zullen u en uw kind kind graag ontvangen om de school te laten zien en om over de school te vertellen.

 

 

Onze 22 scholen


1e Montessorischool De Wielewaal

2e Daltonschool Pieter Bakkum

3e Daltonschool Alberdingk Thijm

6e Montessorischool Anne Frank

9e Montessorischool De Scholekster

14e Montessorischool De Jordaan

15e Montessorischool Maas en Waal

De Burght

De kleine Nicolaas

De Kleine Reus

De Notenkraker

De Springstok

De Witte Olifant

Dr. E. Boekmanschool

Dongeschool

Kindercampus Zuidas

Merkelbachschool

Olympiaschool

Oostelijke Eilanden (BOE)

Oscar Carré

Nicolaas Maesschool

Theo Thijssenschool